Tic Tac, Tic Tac!

tic tac tic tac

Tic Tac, Tic Tac!

Imaginați-vă că sunteți într-o cameră întunecată, cu un ecou foarte puternic, nu vedeți nimic în jur, dar puteți auzi doar acele unui ceasornic… tic … tac… tic… tac….. O liniște apăsătoare și doar zgomotul ceasului vă “lovește” timpanul.

Apoi, ….. BRUSC vă treziți din vis și e ziua alegerilor! E timpul să vă alegeți administratorii taxelor dumneavoastră pentru următorii 4 ani.

Gândiți-vă la următorul scenariu.

Mergeți la un service auto cu mașina. Mecanicul vă face reparația, vă încasează o sumă destul de consistentă, plecați cu mașina, iar a doua zi defectul a reapărut. Ce faceți? Mergeți la același service cu speranța ca prima dată a fost o eroare? Marea majoritate da, așa face sau au făcut. Dar exista și câțiva care spun NU. STOP! AJUNGE!

Schimbă service-ul. DA, există posibilitatea ca și la al doilea service să pățești la fel. Și DA, iar trebuie schimbat service-ul!

Și ceva la fel de important cu schimbarea service-ului e să spunem la toată lumea despre experiența noastră cu service-ul respectiv.

De ce?

Doar așa, service-urile care vor să rămână în piața, își vor schimba atitudinea și își vor îmbunătăți serviciile pentru clienți. Restul…., de resturi nimeni nu are nevoie.

Cam așa e si cu alegerile dragilor! Cât de sadici și masochiști trebuie să fie romanii, ca să voteze de mai bine de 33 de ani aceeași incompetenți?

Cât de sadic și masochist trebuie să fii să mergi la același service, conștient fiind că de fiecare dată ți-au dat bușeala? CÂT?

Mai avem aproape un an de zile să reflectăm, să analizăm ce au promis în ultimii 33 de ani și ce au făcut.

Mărturisesc că nu am votat vreodată PSD, totodată mărturisesc că la ultimele alegeri am votat Iohanis la președinție și USR pentru Guvernare. S-a dovedit o greșeala. Iohanis s-a dat cu PSD & CO iar USR, dintr-un orgoliu neexplicabil, s-au dat deoparte. (poate unii au explicații, dar eu nu am găsit).

Anul viitor am de gând să schimb din nou “service-ul”. Atât PSD cât și PNL au promis că vor tăia pensiile speciale, dar taie tot de la noi, prin creșterea de taxe, impozite și creșterea preturilor.

Au promis Spitale Noi, dar pentru că nu au lucrat susținut, s-a pierdut finanțarea europeană.

Au promis km noi de autostrada, dar pe unele tronsoane lucrările au fost sistate, iar pe altele sunt întârziate.

Când mergeți la vot gândiți-vă la Explozia de la Crevedia, la bătrânii din azilele groazei, la situația de la 2Mai cu drogurile, la școlile care nu s-au construit, la străzile care nu s-au construit, la spitalele care nu s-au construit.

Ce #REPER vă luați pentru viitor? Trimiteți în Parlamentul European oameni capabili, care sunt în stare sa citească un discurs fără a silabisi, sau mai bine, oameni care pot vorbi liber să-și exprime ideile fără a citi de pe o foaie.

Trimiteți în Parlamentul ROMÂNIEI oameni care vor să lupte pentru drepturile tuturor cetățenilor ROMÂNIEI, indiferent de gen, religie, etnie.

Votați oameni care susțin digitalizarea, fapt ce va duce la reducerea tipilor de așteptare la diverse instituții.

Votați oameni cu o experientă profesională dovedită.

Votați profesioniști!

Și mai important decât toate cele de mai sus, IEȘIȚI LA VOT!

Gândiț-vă la următoarele valori din 2020, de la alegerile parlamentare:

18.191.396 – cetățeni cu drept de vot

5.793.135 – cetățeni care au votat

31,84 % – prezența la urne

Din ăștia 31.84%, jumătate din ei ne-au decis viitorul pentru următorii 4 ani!

Deci aproximativ 16%, ~2.900.000 din populația cu drept de vot a decis viitorul ROMÂNIEI.

Prin neprezentarea la vot, transferați puterea de decizie celor aproximativ 2.900.000 cetățeni, iar apoi sunteți suparăți că ăștia nu fac nimic!

Atunci de ce să mai fie votul liber, dacă nu va exercitați acest drept și acceptați să decidă alții pentru voi?

Hai sa vedem cifrele și pe Holboca:

12.431 – persoane înscrise pe listele de vot

3.597 – total votanți

28,93 % prezența la vot. SUB MEDIA NATIONALA! (https://prezenta.roaep.ro/parlamentare06122020/romania-precincts)

Si apoi unii se plâng ca primarul X nu a făcut nimic, ca era mai bun altcineva! IEȘIȚI la VOT și alegeți-l pe acel altcineva care e bun și competent!

Nu uitați Tic Tac Tic Tac, mai avem un an! Hai să alegem un alt “Service”! Un service cu profesioniști, care sa va ofere servicii corecte la costuri transparente, pentru a înlătura orice dubiu despre cum au fost cheltuiți banii dumneavoastră!

Cu stimă,

Costel Sava

Leave a Reply