Vrem o tara ca afara

Vrem o tara ca afara

Cu totii cred ca ne dorim o tara ca afara, unde spitalele sunt curate, dotate cu aparatura de ultima generatie. Spitale unde nu trebuie sa dai spaga, unde personalul medical da dovada de empatie. O tara unde scolile sunt dotate, iar copiii sunt pregatiti pentru viitor si nu pentru trecut. O tara in care producem mai mult decat importam. O tara unde in fiecare luna, poti pune intr-un cont de economii ceva banuti, fara un efort prea mare. O tara cu autostrazi, cu trenuri de mare viteza. Si clar lista poate continua.

Insa, ca sa avem o tara ca afara, avem si noi de facut cate ceva.
in primul rand sa mergem la vot, sa votam oameni onesti, profesionisti si dedicati.

Un alt lucru pe care il putem face, e sa ne platim taxele la timp. Platind taxele la timp, le putem cere alesilor socoteala. Ii putem intreba de ce nu avem strazi, canalizare, apa, electricitate, gaz. Ii putem intreba de ce nu avem crese, gradinite, scoli, spitale.

La noi, an de an, primaria Holboca sustine ca nu sunt destui bani la buget pentru demararea unor proiecte de investitii.

Sigur ca pot gasi si alte surse de finantare, insa, ca sa nu spuna ca noi nu ne dorim o tara ca afara, propun sa le demonstram contrariul.

Pe la mijlocul lui Decembrie, situatia nu era tocmai roz.

La un calcul simplu, cetatenii comunei Holboca, au o datorie la plata taxelor de 11.439.092 ron/5440 de datornici, ar rezulta o datorie medie de 2100 ron/adresa. Cu banii astia, cred ca s-ar putea exinde reteaua de apa, canalizare, gaze, electricitate in comuna. Clar nu in toata comuna intr-un an, dar in fiecare an cate un sat ar putea beneficia de cate un proiect.

Asa ca dragi cetateni, cred ca ar trebui sa ajungem cu totii cu datoriile la zi, iar apoi sa incepem sa cerem alesilor dezvoltarea mai alerta a comunei.

Ce spuneti?

Cu stima,

Costel Sava

Leave a Reply