Sensul Unic, “asa zisii soferi” si despre CUM SE IESE DE PE O STRADĂ CU SENS UNIC!

sensuri-unice-iasi

Cu toții cred că am circulat cel puțin o dată în viața noastră pe o stradă cu sens unic, iar la un moment dat a trebuit să ieșim pe o stradă cu circulația în ambele sensuri.

Nu exagerez cu nimic când spun că ÎN FIECARE ZI, indiferent de ora din zi, când a trebuit să virez stânga de pe o stradă cu sens unic, am dat peste câte un șofer care s-a încadrat pe banda din dreapta și a virat stânga, apoi daca tu te încadrezi corect, te claxonează pe motiv că de ce te-ai băgat în fața lui!

A început să devină obositor să le explic la fiecare că nu s-a încadrat corect. Oare mai există Poliție Rutieră care să patruleze pe străzi pentru a asigura un trafic corect?

Nu de puține ori, eu care m-am încadrat regulamentar pentru virajul la stânga, așa cum am învățat la școala de șoferi, acu’ vreo 20 de ani, am fost nevoit sa frânez pentru ca nea’ șoferu’, care ”știe el cum se conduce regulamentar”, s-a încadrat pe banda din dreapta și a virat stânga în fața mea.

Pentru acei șoferi care nu au citit codul rutier, dar au avut noroc la examenul pentru obținerea permisului de conducere, las aici articolul din Regulamentul Rutier, care explică CUM SE IESE DE PE O STRADĂ CU SENS UNIC!

Articolul 107, aliniatul 2, litera b) “….. Când circulaţia se desfăşoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenţionează să vireze la stânga sunt obligaţi să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stângă;”

Cu toții ne grăbim, dar regulile respectate ne simplifică viața, în trafic.

Drumuri bune!

Al vostru, Costel Sava.

Leave a Reply